Vår/Høst - Øyhopping Midt-Norge    

Dette er turen for deg som har høye forventninger til ferien, både når det gjelder naturopplevelser og mat. På denne turen kombinerer vi vill natur med unike matopplevelser.

Med båt har vi unik tilgang til Midt-Norges råeste natur. I løpet av turen skal vi se, seile rundt og oppleve hele øyrekken utenfor Midt-Norge. Øyrekka fra Halten til Sula byr på gamle fiskevær og ekte kystkultur. Bli med på øyhopping med opplevelser på rekke og rad.

Dag 1 - Turstart på Brekstad

Velkommen ombord! Vi møtes på kaia i Brekstad kl. 18:00, innlosjerer oss i seilbåten og blir kjent med hverandre. Før vi heiser seil gjør vi oss kjent med båten og går gjennom sikkerhetsrutiner om bord. Vi klargjør til seilas tidlig neste morgen, eller så kaster vi loss samme kveld og seiler et lite stykke så vi kan legge oss i uthavn eller en mindre havn for natten.

2016-07-27 23.05.29


Dag 2 – Stokkøya

Dag to seiler vi til Stokkøya. Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen,- om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar et stampbad og et sjøbad. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Om kvelden nyter vi et godt måltid med flott utsikt, på Strandbaren. (F, L)


Dag 3 - Halten

Denne dagen seiler vi fra Stokkøya over til Halten. Her har dere fantastiske opplevelser i vente i et idyllisk og maritimt miljø langt fra de omgivelsene man vanligvis ferdes i. Halten er stedet hvor man senker skuldrene, finner ro og stillhet, fisker og går tur på svabergene. Vi får en omvisning på øya og i fyret, og inntar er godt måltid basert på de lokale ressursene. (F, L, M)

2017-06-14 18.15.30


Dag 4 – Gjæsingen, Sørburøy og Sauøya

Fra Halten setter vi kursen mot Sauøya, Sørburøy og Gjæsingen. Vi ankrer opp for lunsj på en av øyene. Gjæsingen ligger i Froan, og har cirka 10 helårsboende. I likhet med naboøyene har Gjæsingen vært et fiskevær fullt av liv og trafikk. Sørburøy er den største øya i Froan, og har cirka 40 fastboende. Sauøya ligger rett nord for Sørburøy og har noen få fastboende. Etter lunsj fortsetter vi til vårt stoppested – Mausundvær. Her inntar vi et tradisjonelt måltid på Den Glade Matros. (F, L)

2017-09-02 20.10.26


Dag 5 – Sula – Titran

Etter å ha gjort seg kjent med Mausundvær, setter vi kursen mot Sula.

Sula var tidligere et viktig fiskevær, og er en naturperle ytterst mot «storhavet». Fra den 35 meter høye Sulshaugen, kan du se ut over  deler av det eventyrlige øyriket Frøya utgjør. Sula har en tett trehusbebyggelse, og ligner litt på en småby. Det bor cirka 80 personer på Sula.  Vi inntar en lunsj på Terna Pub & Leia Havkro før vi fortsetter til Titran. Titran er et idyllisk fiskevær med sterke tradisjoner og levende kultur. Titran er et av Midt-Norges største og eldste fiskevær, med historie tilbake til vikingtida.  (F, L, M)

Dag 6 – Knarrlagsund

Dag 6 kaster vi loss og setter kursen mot Knarrlagsund. Knarrlagsund er et tettsted i Hitra kommune, og ligger på Ulvøya med bruforbindelse over Knarrlagsundet sørover til Fjellværøya. Vi fortøyer i gjestehavnen, og om kvelden inntar vi et godt måltid på Knarren Kro. Knarrens kokker lager nesten alle retter fra bunnen av, og sjømaten er så fersk at vi snakker ofte om "ureist mat" (ikke bare kortreist). (F, L)

Dag 7 – Brekstad

Siste dag seiler vi fra Knarrlagsund til Brekstad, hvor vi avslutter uken og deltagerene kan ta hurtigbåten til Trondheim. (F, L)

Hva er inkludert:

  • Erfaren og lokalkjent skipper/instruktør ombord
  • Overnatting ombord under hele turen
  • Komfortpakke med sengetøy, dyne og pute
  • All mat som indikert i dag-for-dag-programmet (F - frokost, L - lunsj, M - middag)
  • En bærekraftig, kortreist, miljøvennlig, unik, eksotisk og eksklusiv norgesferie
  • Bruk av fellesutstyr: lettbåter, fiskeutstyr etc
  • Alle båtrelaterte utgifter som diesel, gass, havneavgifter osv. 


Ikke inkludert:

  • Reisen tur/retur Brekstad
  • Eventuelle restaurantbesøk eller andre ekstra aktiviteter som koster ekstra
  • Drikkevarer


Praktisk informasjon

Nivå på turen:

Seilingen på denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg sjøvant og seilklar så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, matlagingen og drift av båten.

Reise:

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise så miljøvennlig som mulig. Å ta tog eller kjøre flere i samme bil er det beste. Å reise langsomt gir også en annen dimensjon til ferien enn å bare fly over alle de vakre stedene landet vårt har å by på. 

Endringer i programmet:

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold. Om bord i båten har vi med oss lettbåt til strandhugg og små ekspedisjoner, og vi har fiskeutstyr til torsken, og turutstyr til bål.    


© Midt-Norsk Seilskole as 2019