Lovund - Træna - Lofoten


download


Denne ekspedisjonen starter i Trondheim og går til Lovunden, Træna, Lofoten, og avsluttes i Bodø.  Ekspedisjonen byr på en blanding av kystseiling og havkryssing. 

Vi starter fra Trondheim og utforsker Trøndelagskysten og Helgeland opp til Sandnessjøen, før vi setter kurs mot det vakre øyriket Lovunden og Træna. På Lovunden besøker vi Lundefuglura og tar en tur opp Lovundfjellet.  Fra Lovunden går turen til Træna. Her bruker vi et par dager på å utforske øyene. Fra Træna foretar vi en havkryssing over til Røst. Etter en dag på Røst, heiser vi seil og setter kursen mot Værøy. Fra Værøy setter vi kursen mot Lofoten, før vi fortsetter til mot Bodø. Turen avsluttes I Bodø.

Fra Midt-Norsk Seilskole stiller vi med skipper som har solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Underveis vil alle medseilere være med i driften av båten, seilingen og navigering.

På turen benytter vi vår 50 fots seilbåt Exuma. Hun er en svært stødig og komfortabel båt med 3 lugarer, 3 toalett/baderom, salong og rikelig utstyrt bysse. Båten er utstyrt med alt nødvendig kommunikasjonsutstyr og sikkerhetsutstyr for havkryssing.

Denne ekspedisjonen er først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. For de som ønsker det kan turen legges opp som et RYA Coastal skipper kurs, med innebygget teori og praksis.

Er du klar for en opplevelsestur langs den vakreste kyststrekningen i Norge?

© Midt-Norsk Seilskole as 2020